Podrobnosti k dlouhodobému vízu

13.10.2018

Kontaktujte nás

Napište nám

Ozveme se Vám zpět

Dlouhodobé vízum se vydává za účelem pobytu přesahující 90 dnů (krátkodobý pobyt), ale nepřesahující dobu 6 měsíců. Jako účel vydání dlouhodobého víza se rozlišuje: formulář pro dlouhodobé vízum
  1. Studium – žádost se podává například v případě výměnného pobytu. V jiných případech jako je vzdělávání na základní či střední škole rovnou žádejte o povolení k trvalému pobytu za účelem studia.
  2. Zaměstnání – od roku 2014 byl nahrazen takzvanou zaměstnaneckou kartou. O toto povolení není již možné žádat z důvodu stěhování do ČR.
  3. Podnikání
  4. Rodinné sloučení
  5. Převzetí povolení k pobytu
  6. Pozvání
  7. Kulturní nebo sportovní
pozn. Vše musí být řádně přeloženo do českého jazyka s notářským ověřením. Co je to zaměstnanecká karta? Zaměstnanecká karta je nový druh povolení k dlouhodobému pobytu. Cizinec, který je držitelem zaměstnanecké karty může pobývat na území ČR a zároveň pracovat na pracovní pozici ve firmě, na kterou byla zaměstnanecká karta vydána. Zaměstnanecká karta je nahrazením dlouhodobého víza za účelem zaměstnání. Kde požádat o dlouhodobé vízum? Žádost o prodloužení víza lze podat na zastupitelském úřadě ČR. Formulář – žádost o dlouhodobé vízum můžete nalézt zde. Kdy žádat o dlouhodobé vízum? Žádost o prodloužení víza můžete podat za podmínky, pokud platí stále stejný účel Vašeho pobytu. Podat Žádost můžete nejdříve 90 dnů a nejpozději 14 dnů před uplynutím lhůty krátkodobého pobytu. formulářŽádost o dlouhodobé vízum v ČR – nutné doklady
  • Platný cestovní doklad (originál),
  • 2 fotografie,
  • doklad o zajištěném ubytování po celou dobu pobytu,
  • doklad, který potvrzuje účel pobytu,
  • potvrzení o finančních prostředcích k pobytu na území.
Na požádání jste povinni dále předložit
  • doklad podobný výpisu z evidence Rejstříku trestů, vydaného státem, kterým je cizinec státním občanem, jakož i státy, v nichž byl v posledních 3 letech nepřetržitě po dobu delší než 6 měsíců, nebo čestné prohlášení v případě, že daný stát takový doklad nevydává (nevyžaduje se od cizinců mladšího 15 let),
  • lékařskou zprávu, že netrpíte na žádnou závažnou nemoc (tj. nemocí uvedeno ve vyhlášce č. 274/2004 Sb.).
pozn. Vše musí být řádně přeloženo do českého jazyka

Máte zájem o vyřízení dlouhodobého víza? Kontaktujte nás nezávazně to s vámi probereme.

Kontaktujte nás

Řešíte podobný problém a potřebujete poradit? Ozvěte se nám.

kontakt